Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Πρωτότυπο θεατρικό για τον Αθλητισμό στο Ελληνικό

Ενα νέο ρεύμα βιωματικής και παραστατικής ενημέρωσης και πληροφόρησης των ομάδων στόχου έχει παρουσιαστεί στο προσκήνιο με πολύ καλά αποτελέσματα. Καμπάνιες που βρίσκουν πολύ καλές εφαρμογές στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχουν να κάνουν με μια τεράστια ποικιλία θεμάτων από την Ανακύκλωση, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, τον Εθελοντισμό και βέβαια τον Αθλητισμό.
Τi οργανώνεται λοιπόν στο Ελληνικό;
Μπορεί ένα παιδί να γίνει χημικός αλλά και αθλητής; Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας, των φίλων στη διαμόρφωση της απόφασης; Αυτή είναι η υπόθεση της εκπαιδευτικής-διαδραστικής παράστασης «Θέμα Χημείας», που παρουσιάζει η ομάδα Θεατρόνιο την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, στις 11:50, στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελληνικού:
Ο έφηβος Φίλιππος έχει ταλέντο στο μπάσκετ. Θέλει να υπογράψει συμβόλαιο με μια ομάδα και να γίνει μεγάλος αθλητής. Ο πατέρας του όμως, ιδιοκτήτης βιομηχανίας χημικών, έχει άλλα σχέδια….
Αμέσως μετά την παράσταση, στις 13:00, ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Νικόλας Κακλαμανάκης, θα συναντήσει τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελληνικού και θα μιλήσει για το όραμα, τα κίνητρα της αθλητικής του διαδρομής, με σκοπό να εμπνεύσει τους νέους, να μην διαπραγματεύονται τα όνειρα, τις αξίες και τους στόχους τους. Θα ακολουθήσει ο έφηβος Φίλλιπος το όνειρο του; «Ότι αξίζει περιλαμβάνει πόνο. Προσπαθείς, υπομένεις και επιμένεις για να συναντήσεις τα όνειρά σου!» αναφέρει ο Έλληνας αθλητής.
Η ομάδα Θεατρόνιο απαρτίζεται από παιδαγωγούς και επαγγελματίες ηθοποιούς, με εμπνευστή τον καθηγητή χημείας και ηθοποιό, Δρ. Γιάννη Γουλέ.
H παράσταση περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες με επίκεντρο τις φυσικές επιστήμες, πειράματα χημείας και θεατρικό έργο. Τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 σχολεία.

Στόχος της είναι οι φυσικές επιστήμες να γίνουν προσιτές σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως σχολικών επιδόσεων ή μαθησιακών δυσκολιών.
Συντελεστές
Κείμενο: Δρ. Γιάννης Γουλές
Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχοπούλου
Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Γιάννης Γουλές, Θεοδώρα Ντούσκα, Νεφέλη Τουλιάτου

Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως και το Λύκειο, ενώ προσαρμόζεται ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα και τάξη.

Διάρκεια: 65’

Πληροφορίες

ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ
Γραφείο Επικοινωνίας
Βεργοβίτσης 8-10  Γκύζη 210 6470003  / theatronio@gmail.com / www.theatronio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΘΛΗΤΙΚΟ MARKETING, ENA ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ